Lördag

Kan bara säga att efter  vår tripp till Funäsdalen så både kroppen och knoppen varit sliten. Ska försöka att uppdatera och lägga in lite mer bilder bara jag orkar. Önksar inget hellre än att jag snart får åka igen, älskar detta landet som Peder Persson sjunger. Har iallafall lagat elfelet på volvon sen jag komk hem, det hadde fryst och brunnit ihop i skyltbelysningen bak. men nu lyser det igen. Ha en bra lördagskväll det skall jag ha , lägga mig o kolla tv´n.

Tisdag kväll

Ja ihop med dessa damer!! Så får man skratta, har sån jävla träningsvärk i magen så det är inte sant. Att festa med Mariana o Susann och deras vansinnigt idiotiska humor , det kan bara sluta på ett vis. TRÄNINGSVÄRK. Mariana lekte pingvin i kväll o klapprade på i lagom tempo, man vågar inte äta o drick aför det slutar med att man fräser ur sig över bordet eller sätter i halsen. Idag har vi vart till Norge, en snabbsväng , sen blev det skidåkning och bara en del mys med Jaccuci och pizza och ett par goda drinkar. Har en del fina bilder, få se om det funkar så ska jg lägga ut några. Sen är det väll det vanliga bara, puss och kram vi syns på stan ...

Fortsättning

Är jävligt jobbigt med denna dator, tappar kontakten hela tiden, så det tar både tid och blir en massa fel då man håller på. Men detfår ni stå ut med ...... Se till att ni skriver vad ni tycker om våra bilder ochså....
Nu ska jag ........ ja precis så , äta frukost och göra mig klar för nya upptåg.

Har jag betalt så då ska jag ha allt, undra om jag kan få ner tungan...


Har jag betalt så då ska jag ha allt, undra om jag kan få ner tungan...


Päronvodka, lime och ett sugrör, va gott de å!!


Gott Gott Gotti Gott Gott, fan nu vricka jag tungan ...


Herre gud, ska nog inte va nå mer där!!


Jag provar jag ochså! Få se om en bön går in.....


Gud som haver barnen kär, vad har jag gett mig in på?


Tisdag

Ja då var det ny dag då! Do ligger i rummet bredvid och snarkar, bestämmt frukost vid 8 så nu har man lite egen tid för att lägga in lite bilder och bara vara, inte helt fel. Idag skall vi mot Röros för att kolla marknaden. Knäppa kort skall jag ochså göra, lägger in mer under em, vi ska även hinna med att åka skidor i Funäsdalen, eller jag ska åka skidor S & M skall åka lift. Så det kan vara ide att kolla på mitt nytt´s sändningar ikväll, för dom blir väll med runt runt i liften dom där 2.
Sen ska vi bubbla och äta gott ochså, en fika på loftet på em, och så får jag inte glömma att köpa present till Anna. Har jag inget med hem då ligger jag på minus. Nu ska jag kolla om jag har nå nya bilder, skriver här under dagen.
Ta det lugnt! Vi syns på fjället!!!

Party

Inte vet jag vad hon dricker, det jag drack smakade inte så där iallafall.

Nisse är så gott!!


Mäktigt


Ytterligare vinterbild


Solen vill lite!!


Skoterled


Skoterleden på väg mot Malmbäcksstugan


Linslusar


Skoter på väg mot Bruksvallarna


Vad skall det bli av detta ?


Fjällbild


Fan va drygt


Äntligen på väg


Äntligen på väg


Måndag

Hej alla nyfikna!!
Nu är vi i Funäs , flaskan är sprettad och Nisse har vi druckit, skoter har vi åkt, se bilder.Nu ska vi duscha o äta, skriver mer sen .

Söndag

Äntligen söndag!! Imonn far vi mot fjällen. Ska bli så kul. Hämtar Mariana kvart i 5 o sen Susann. Siktar på Funäs runt lunch sen blir det skoter hela em, till det blir mörkt. Måste bara in på gröna skylten så vi har något o dricka innan baren , blir så dyrt om vi ska hänga där hela tiden, bättre vi partar på rummet.
Nu får ni vara nyfiken och bara kolla här för att få reda på vad vi gör, erkänn att ni är avis, det skulle jag vara på er om det var ni som åkte.
Puss och kram vi syns på stan

Lördag

Ja då var lördagen till ända då , dags för att sätta sig vid tv´n och slöa. Inga rätt på travet eller rätt hadde vi men ingen utdelning på 6 rätt. Mariana har översvämmning hemma , men det är skulle fixa sig. Dags att börja plocka med mina grejor som ska med , takboxen skall på bilen imonn. Fixa klart inne med att dammsuga och fixa packningen.
Natti natt hela världen , nu är det bara söndag kvar. Sen bär det iväg. Ska fota o berätta allt vad vi gör, äter och dricker, ni ska sitta här hemma och dreggla.
Puss och kram , nyp i rumpan , syns imonn .

Murgrönan håller fast det varit ner mot -24 denna vecka på nätterna.


Volvo V70-03 Älskar min bil. Nu är den klar för Funsädalen


Gick som sjutton i pulkasvängen idag


Utkast: Fredag och ...

Fredag och dags för helg. Har varit till Kungsgården och fixat bilen så nu är den fin . Sen blev det lite pulka hemma i backen innan vi gjorde oss klar för att åka o handla inför helgen.
2 dagar kvar sen är det dgas för oss att åka mot Funäsdalen. Hoppas Sussan piggnar på sig har tydligen haft magsjukan , men det biter inte på mig.
Hej svejs så länge , hörs


Torsdag

Ja då var det slut snart på denna dag ochså, började dagen med en resa till Gävle. Kom hem vid 10 o då ringde bussgods och sa att mina renskinn hadde kommit, vände åter mot Sandviken löste ut dom samt att jag kom på att mormor fyllde år så jag köpte tårta, och så fikade vi alla hos henne på em. Idag städade jag ochså altan för första gången , det var så mysigt då solen värmde och det droppade från taken, kändes som vår. Ikväll har jag varit och åkt 6-skidan med Anna , gick så bra , hon var jätteduktig.
Snart dags att titta på knutbymordet på tv , delvis inspelad i Järbo. Sen sova och invänta fredagen och helgen.

Börjat plocka

Tvättar och plockar med de kläder som ska med. Ska vara både fint och praktiskt, passa för en pizza hos ILHANS eller en finare middag på Veras. Sen så ska det vara en del varmt ochså , för det brukar knäppa till o vara -25 däruppe när vi kommer upp. Skotern till på måndag , jag längar som en tok, hoppas bussgodset kommer idag från Luleå kommer ochså, tur man har släkt som har kolla på vart man ska handla billigast, slängde mig på luren o ringde Kerstin i Sundom, hon i sin tur ringde Stig i Tärendö Pajala kommun, han hadde skinn som han skickade via bussgods, så dom bör komma idag. Kylan håller i sig, och solen kommer fram och visar sig. Idag står det fisk på menyn , röding från i sommras då vi var i Funäs och fiskade. Kanske man ligger på +++ några timmar, fisk brukar gå hem. Sen får vi se om det blir penicilin byte ochså, det är mindre roligt , i tanke på att vi brukar dricka en massa gott där uppe ochså, men jag får väll låta bli. Det är inget mer med det .Undra om mina resekompisar har börjat plocka något eller om det blir sista minuten, men jag ska vara klar och kunna ta de piano i helgen jag, då fyller mina barn år Mats 24 och Maria 21 på alla hjärtans dag, gör om det den som kan. Nej nu ska jag byta tvättmaskin o fara o handla . Kolla snart igen för ni vet inte när jag skriver igen .

Anna skottar fram sandlådan o alla leksaker som försvann i snön.


Nisse ska åka rutchkana hos farmor.


Roligt hadde vi !! Och fint väder, solen börjar värma.


Anna på hal is.


När man är 2 år, då går mycket ut på att man kan själv. Och då kan det bli på detta vis.


Tisdagkväll

Idag blev det en heldag ute , mina döttrar fick för sig att dom skulle va ute med dom små idag och åka skridskor. Ja ni läste rätt skridskor , det har dom inte åkt på minst 20 år sa Annika. Men roligt var det , så nu är dom taggad att vi ska åka skidor på sportlovet. Sen har jag varit bort en sväng o tittat i katalog , dags för en beställning. Sommaren närmar sig med stormsteg. Lägger in lite bilder ochså, vad som hänt idag. Beställt 2 renskinn , måste ha sånna då vi ska ut på skotern i Funäsdalen. Nu ska jag kolla på tv o drömma mig bort. Nya tag imonn!! Ellerhur?


-18.8

Behöver man säga mer är br br br, blev kallt termometern visar på -18.8 nu på morron då klockan är 7.

Kväll

Nu är pärlan hemma, servad och  nya däck så det gick som på räls hem idag från Ockelbo. Sen skidträning med barnbarnet Anna , och nu ska jag kolla på tv o sen sova igen det jag missa inatt. Nu är det bara 6 dagar kvar.
God natt alla mina vänner, ny blogg imonn.

Ja det blev vinter här hemma ochså


Denna racer fick jag åka i hem från Ockelbo. mp:3 i öronen på väg hem med Lars Kristerz , då var edt som gammla tider.


Så här såg det ut då jag åkte mot Ockelbo .


Fågelstugan med mat åt våra fåglar samt poolen på samma bild det ger väll stämmning det? 3 veckor till sen är det vår , jag lovar.


Måndag morgon

Ja det är måndag morgon!! Men det visste ni väll redan? Stannade i Silverkällan o tog en bild via mobilen inte den bästa , men det syns att det var en fin morgon , med kyla och snö och full måne. Lämnade min lilla pärla för genomgång så att vi åker säkert på väg mot Funäsdalen. Sen hem o tänkte att jag skulle sova en stund men det gick int nå de. Så då blev det dator och ordnade det sista med bokningen samt fixade till skoterbokningen. FAN va jag längtar, ska bli så skoj.  Nu ska jag slappa en stund innan bilen skall hämtas i Ockelbo , och så är man 7000 kr fattigare. Men det är ett hus som töl. Lägger in nån bild efter denna blogg.

Förbannade jävla skit !!

Mona kunde inte, Aspgren hon skulle hålla pappa i handen. Så nu har vi inga kvar att fråga.

FUNÄSDALEN


Älskar vi snö??


Flatruet 2008


Sista planeringen Marangoni 13.00

Idag har vi planerat att träffas för en sista planering av vår årliga vinterresa. Och vad möts man av då man tittar ut? snö snö och åter snö, men det passar väll oss som skall iväg mot Funäsdalen och mera snö.Telefonen ringer och det är Sari som hoppar av hela resan pga sjukdom. Synd men det är sådant som händer. Nya friska nästa år ! Eller hur Sari?
Då återstår nästa projekt att hitta någon till den 4:e platsen, vi ringer Maxi´s egna lilla fjälltopp Mona , så nu ska hon på ett dygn både charma gubben och chefen, vi andra håller tummarna att det går vägen. Sen är det nedräkning som gäller, måndagen den 16/2 klockan 5 åker vi från Sandviken.Kommer att lägga in lite bilder och korta bloggar om vår resa. Så att ni här hemma, känner er lite avundsjuka trots allt. Hoppas att ni kommer att skriva några snälla inlägg på vår sida.
Under veckan kommer jag att enkelt hålla er underrättad om vad som sker, för oss alla.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0